Stránky

4. prosince 2014

Vánoční recepty - Cukroví

DIY - SNĚHOVÉ PUSINKY ZA STUDENA

Ahoj všem,

dnes jsem se rozhodla přidat recept na Pusinky dělané za studena, protože jinak se dají připravit 
i v páře ale to je jiný recept.


Ingredience:

- bílky záleží na vás kolik já měla asi za tří vajíček
- 60-70 g pískového cukru na jeden bílek (3 bílky cca 200 g cukru)
- různé esence na dochucení (pár kapek vanilkové, mandlové)

Postup:

V dobře odmaštěné míse vyšleháme ručním mixerem bílky s cukrem do tuha. 
Typ: Já většinou znovu pořádně umyji i čistou mísu a vypláchnu ji octem 
a potom vodou, protože kdyby mísa byla jen trošku umaštěná nešly by pusinky vyšlehat.

Po vyšlehání do tuha, kdy nám sníh dělá špičky přidáme pár kapek zvolené esence
a znovu zašleháme.
Tento krok můžeme vynechat, pokud pusinky nechceme ochucené.

Připravíme si zdobící sáček s ozdobnou špičkou a začneme na plech s pečícím papírem tvořit různé věnečky apod. Dělejte přibližně stejné velikosti. Před sušením můžeme posypat zdobením.

Pusinky nepečeme, ale sušíme při teplotě 80-100°C  tak dlouho, dokud nepůjdou snadno sundat z plechu a nebudou se lepit.






Omlouvám se za kvalitu fotek. Pusinky jsem pekla už večer a světlo bylo příšerné.
Poslední fotka je před sušením, kdy jsou Pusinky posypané čokoládovým zdobením.

Recept je jednoduchý a tak věřím, že se všem co vyzkouší povede a bude vám chutnat.



Krásný čtvrtek přeje Vaše Lavendergirl90



Žádné komentáře:

Okomentovat